Klíma árak 2023-ban

Szeretné tudni, hogy milyen klíma árak és egyéb ezzel kapcsolatos költségek merülnek fel egy klímaberendezés beszerzésénél, beépítésénél? Segítünk tájékozódni a témában!

Miből adódnak a klíma árak közötti hatalmas különbségek?

A piacon található klímaberendezések árai rendkívül különbözőek lehetnek. A klíma árak befolyásoló tényezői többek között a márka, az energiaosztály, a berendezés különböző funkciói, illetve az egyik legfontosabb szempont a hűtő-fűtő teljesítmény. A magasabb árkategóriájú termékeknél különböző kényelmi funkciók is emelik a termék értékét. Érdemes szakértői segítséget igénybe venni ahhoz, hogy a számunkra legmegfelelőbb klímát választhassuk ki. Ilyenkor egy helyszíni felmérés alkalmával megvizsgálják a lehetőségeket, figyelembe veszik a költségkeretet, belekalkulálják a szerelési díjat és mindezek alapján ajánlanak klímaberendezést, illetve elmondják, hogy melyik terméktől pontosan mire számíthatunk.

 

Tekintse meg akciós klímáinkat

Az ár-érték arány legyen a mérvadó!

Klíma választáskor nagyon sokan csak a berendezés árát veszik alapul, pedig fontos megvizsgálnunk minden olyan tényezőt, ami a termék értékét növeli, vagy éppen csökkenti. Vegyük figyelembe, hogy az alacsonyabb árú klímák üzemeltetése általában drágább, valamint gyakrabban merülhet fel karbantartási, szervizelési költség is, mint egy magasabb árkategóriájú, jobb minőségű légkondinál. A klíma árak változhatnak a működési technológia szerint is, így érdemes erről is tájékozódni. A modernebb darabok (inverteres technológia) már képesek optimalizálni a teljesítményüket, így kevesebb energiafelhasználással, alacsonyabb zajszinten tudnak működni. Ez utóbbi igen fontos szempont, az olcsóbbaknál előfordulhat, hogy zavaróan hangosan üzemelnek. A klíma árak befolyásoló tényezője lehet a gyártó márka hírneve is. A nagy, neves cégek valóban ügyelnek a minőségre, ezáltal bátran adnak hosszabb garanciát termékeikre.

Márka független teszt eredmények – Honnan indulnak a használható klíma árak?

A hazai Tudatos Vásárlók Egyesülete – több nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezettel együttműködve – 9 különböző gyártó klímaberendezéseit tesztelte laboratóriumi körülmények között. Összesen 22 inverteres, oldalfali split klíma hatékonyságát, hűtési-fűtési teljesítményét, zajszintjét tesztelték, amely során a 4 legtöbb pontot elérő készülék a felső árkategóriából került ki. Azonban megnyugtató információ, hogy egyik tesztelt klímaberendezés sem teljesített alul, az összesített pontszámok alapján az összes légkondi 50% felett teljesített. Tehát az olcsóbb termékekről sem állíthatjuk, hogy használhatatlanok, vagy klasszisokkal rosszabbak lennének, mint a drágább társaik, viszont az első 4 helyezett készülék valóban a magasabb árkategóriába tartozik. Érdekes eredmény volt, hogy a maximum adható 5 pontból csupán 1 termék ért el 4 pontot a hűtés-fűtés hatékonyságában, és ez a klíma nem a legmagasabb árkategóriába tartozott. A megfigyelés eredménye, hogy a legalább közepesen jó hűtési-fűtési teljesítménnyel rendelkező, viszonylag csendes klíma árak kb. 250.000 Ft-nál kezdődtek.

Klíma árak – Szerelési díj

A klíma árak vizsgálatánál a készülék árán felül számolnunk kell a szerelési díjjal is. Cégünk ingyenes szállítást biztosít a légkondicionáló berendezésekre, a szerelési díj pedig függ a szükséges csőhossztól, valamint az átmenő falak számától. A szerelési díj pontos összegét helyszíni felmérés alapján határozzuk meg, hiszen minden szerelés különbözik egymástól, sok tényező befolyásolhatja az árat. Egyéni igények esetén az elektromos betáp kiépítését villanyszerelő szakemberre kell bíznia. A csatlakoztatás alapvetően konnektorba történik dugvilla segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

PTKLÍMA: (70) 433-6194